NAŠA MISIJA

PRIMARNI CILJEVI

 

PRIDRUŽITI SE ESA/EUSPA
POSTAVITI CRNU GORU NA MAPU SVIJETA
LANSIRATI ŠTO VEĆI BROJ PROJEKATA
UNAPRIJEDITI TELEKOMUNIKACIONE SISTEME

ZNAČAJ MSR-A I ISTRAŽIVANJA SVEMIRA UOPŠTE

Istraživanje svemira nam omogućava da dokazujemo ili opovrgavamo naučne teorije razvijene na Zemlji. Proučavanje Sunčevog sistema, na primjer, donijelo nam je uvid u fenomene poput gravitacije, magnetosfere, atmosfere, dinamike fluida i geološke evolucije drugih planeta.

Imati istraživački centar za svemirska istraživanja u zemlji izuzetno je korisno kako bi se istraživao i analizirao vlastiti nebeski prostor.

key figures

FILIP JOVICEVIC<a href="https://spaceresearch.me/mne/our-mission/"></a>

FILIP JOVICEVIC

osnivač i operativni direktor

Profesionalac za razvoj poslovanja sa velikim interesovanjem za svemirsku tehnologiju i održivi razvoj. Sticao znanje i iskustvo studirajući i radeći u Italiji i Švajcarskoj, uključen u projekte koji obuhvataju primjenu zapadnoevropskih poslovnih vještina i etike na domaćem tržištu.

NINA DRAKULIC

NINA DRAKULIC

osnivač i tehnički direktor

Zapažena, mlada specijalistkinja telekomunikacionog inženjerstva koji je ostavila neizbrisiv trag u oblasti robotike. Rođena u malom gradu Kotoru, njena neutaživa radoznalost i strast prema nauci i tehnologiji bili su vidljivi još od malih nogu.

NIKOLA PEROVIC

NIKOLA PEROVIC

osnivač i izvršni direktor

Kao mladi čovjek uključen u istraživanje svemira, Nikola je već ostvario značajan napredak u unapređenju našeg razumijevanja kosmosa. Specijalista za računarstvo, sa godinama praktičnog rada u industriji hardvera i softvera.

MNE